Har du kommit i det skedet i ditt liv där du vill göra eller byta karriär helt och hållet. Det sägs ju som i det kända ordspråket – ”Ombyte förnöjer”. Vilket vi på iPersonic har tagit fasta på. Varje år så hjälper vi flera tusentals människor att göra slag i saken att göra eller helt enkelt byta karriär och prova på något annat. Detta gör vi genom att ge dessa personer rekryterings- eller uthyrningsuppdrag.
iPersonic samarbetar både med privata företag och till verksamheter inom kommuner eller staten. Vi har byggt upp vårt varumärke och bland de företagen vi samarbetar med finns några av Sveriges mest och betydelsefulla arbetsplatser. Vilket passar bra för dig som vill göra eller byta karriär och detta gör att du har stora chanser till att hitta ditt drömjobb här hos oss.
Det går att byta eller göra karriär hos oss på iPersonic på två olika sätt. Det ena sättet är inte bättre än det andra. Utan du väljer själv det sätt som du kan känna dig mest trygg och säker med. Vi hjälper till med att ge goda råd och tips längs vägen.
Ett av sätten är att utnyttja att vi tar hand om olika rekryteringar och sköter hela processen från annonsering till slutintervjuerna för olika kunders räkning. Detta leder i så fall till en visstids- eller tillsvidare-anställning i kundens företag.
Det andra sättet är att arbeta på olika konsult uppdrag hos här på iPersonic. Vilket kan vara ett bra sätt om du inte riktigt vet vad ditt drömjobb är och har då chansen att prova på olika typer av arbetsuppgifter. Att arbeta som konsult innebär att vi hyr ut dina tjänster till ett annat företag som behöver personal för en kortare eller längre tidsperiod. Detta innebär att du är anställd hos oss och går under de kollektivavtal som gäller för den typen av arbetsuppgift du får – vi blir din arbetsgivare! Är du egenföretagare som behöver uppdrag så kan du bli underkonsult hos oss istället.
I och med iPersonic har kollektivavtal så gäller att lönesättningen överens med företagets löner, du är alltid försäkrad, har semester och det görs pensionsinbetalningar i ditt namn. Att vara konsult hos iPersonic är som ett helt annat arbete men med mer flexibelt, kunskapsskaffande, erfarenhets rikare sätt att arbeta på. Vilket gör att det blir en perfekt språngbräda för dig att göra eller byta karriär på. Eftersom du knyter massor av starka kontakter och får ett stort nätverk både hos iPersonic och våra kunder inför en ljus framtid.
Tack vare att vi har stor bredd på arbeten vi kan erbjuda i olika branscher så gör det lättare för dig att hitta det där arbetet som du alltid har drömt om. Varje dag så kommer det in nya arbeten och det är bara att gå in och titta efter vilka arbeten som har dykt upp. Dessutom så kan du prenumerera på sådana arbeten som passar just för dig och dina kompetenser.
Tips på hur du ska söka arbete!

Att hitta ett arbete är inte gjort i en handvändning och det tar tid. Det gäller först och främst komma på vad du vill arbeta med. För att sedan kunna hitta ett arbete som stämmer överens med dina önskningar och kompentens. Ett bra tips på att söka arbete är att tänka utanför boxen så att säga. Det är inte så lätt kanske. Men har kommer några tips som vi på iPersonic har kommit fram till som du kan ha stor nytta av.
Slösa inte bort din tid, utan ta vara på den. Se till att dela upp tiden så att den passar dig för att ge bästa resultat. Utmana dig själv genom att bryta invanda mönster men framför allt utmana dig själv. Det ger en oväntad positiv effekt.
Börja med att titta på olika platsannonser. Det är en fortfarande en viktig kanal att kunna hitta ett arbete. Här gäller du att du tänker utanför de vanliga tankemönstren som du brukar ha. Tänker utanför boxen. Platsannonser hittar på olika medier och kanaler – i tryckt press och digitalt, från tidningar som sträcker sig över hela landet, lokalpressen, gratis tidningar som till exempel Metro, facktidningar till annonser som finns på nätet.
Att utnyttja webben är en given del på jakten för att få tag i ett arbete. Det finns många sajter som förmedlar arbeten. Ett litet tips är att när du registrerar dig på dessa så tänk över vilja webbsidor som är bäst för just dig och matchar dina önskemål. Det kanske rent av finns sajter som är nischade för de arbeten som du söker och för dina kompentenser.
Desto fler sajter som du registrerar ditt CV på ju lättare blir det att du blir matchade med rätt arbete. Glöm inte bort att prenumerera på utskick och lediga jobbannonser som matchar efter den typ av arbete du letar efter.
Numera blir det allt vanligare att arbeten förmedlas genom bemannings- och rekryterings-företag. De flesta stora aktörerna som finns har egna CV-baser. Det kan vara all idé att ta reda på vilka av dessa aktörer som stämmer överens med din kompetens och den typ av arbete du söker. Det är en stor fördel med dessa bemannings- och rekryterings-företag är att om du inte får arbetet du söker just nu så sparar de dina uppgifter för att kunna matcha dig till ett annat arbete i framtiden.
Att ha ett stort personligt nätverk är också bra att ha när du söker efter arbete. Det finns många arbeten som inte ens blir annonserade utan går vi personliga kontakter istället. Påminn dessa kontakter att du söker efter nya utmaningar så kanske det dyker upp något spännande arbete.

I dags laget är också olika sociala media en digital dörröppnare till många tillfällen att skaffa arbete på. Så underskatta inte dessa sociala medier utan använd dem fullt ut och nätverka, sök arbete och promota dig själv.
En stor fördel är att ta en direkt kontakt med företag som är intressanta för dig. Ta reda på de företag som kan stämma överens med ett sådant arbete som du söker efter. Kontakta företag som har fångat ditt intresse och där tar du kontakt med den som har hand om rekryteringarna. Berätta för den personen att du skulle tycka att det skulle vara spännande och intressant att arbeta för dem och att du vill skicka din CV till dem. De större företagen har också egna CV-baser som du också kan registrera dig som sökande.
När det gäller referenser så är det också ett bra sätt att komma vidare i sitt yrkeslivs. Då är det kvalitet framför kvantitet som gäller. För det är ändå goda vitsord som vi har att göra med. Därför är det viktigt att du använder sådana referenspersoner som du har känt dig bekväm med och att de ställer upp för dig och kan gå i god för dina erfarenheter och dig. Referenserna ska ju trots allt sälja in dig. När väl telefonsamtalet kommer från den nya arbetsgivaren. Ett tips är att alltid dubbelkolla med referensen innan du uppger denna person i din ansökan som referens. För då är referenspersonen beredd när arbetsgivaren ringer.
Skapa en profil på Linkedin, för det är ett bra sätt att utöka sitt nätverk på. Där kan du till exempel begära rekommendationer från dina kontakter, lägga upp certifikat och redogöra vilka kurser du har tagit. Att ha rekommendationer på Linkedin är också en mycket bra sak. Där kan tidigare kollegor, kunder eller andra som känner dig väl, gå in och skriva något kort om dig. Det är ett sätt att garantera din trovärdighet. Ett stort antal olika rekommendationer från olika håll och kanter – personer och verksamheter, mer ett större mervärde till yrkesperson. Dessutom visar det att du är pålitlig. Ge gärna rekommendationer till andra. Detta visar att du som person också är generös men är också bra för din Linkedin-profil eftersom den kommer synas på fler ställen.
När du söker arbete så går på mässor och event. Det finns olika typer av mässor som du kan tycka är väldigt intressanta för dig och kan hjälpa dig vidare genom ditt yrkesliv. På branschmässor finns det chansen och möjligheten att träffa och skapa kontakter med företag som kan vara intressanta att arbeta på. På de speciella Söka jobb-massor hittar du företag som oftast söker personal och där gäller det att rikta in sig på de företagen som riktar in sig på de arbeten som du söker och är intresserad av.