iPersonic är ett auktoriserat bemanningsföretag som jobbar med att hyra ut, rekryterar och omplacera av personal med kompetenser från allt till att ta hand om äldre, kundtjänst, städ till inom bygg, snickerier och lager. Det gör att vi har ett brett utbud olika typer av arbetsuppgifter och har stor erfarenhet att matcha rätt person till rätt jobb så länge de har rätt kompetens och villiga att lära.
Vi har naturligtvis samarbete med Almega Bemanningsföretagen och kollektivavtal med aktuella fackföreningarna för de aktuella arbetsgrupperna och erbjuder våra arbetstagare pensionsförmåner via ITP och SAF-LO. Dessutom så har vi blivit certifierade i vårt arbete med miljön, kvalitet och arbetsmiljön.
iPersonic är helt övertygade om att vår personal är vår största tillgång och det känns som en förmån att kunna förse arbetstagare med meningsfulla och spännande arbetsuppgifter. Därför arbetar vi mot målet att vi ska engagera och motivera vår personal. För att vi som företag ska kunna vara säkra på att vår kvalitet på våra uppdrag är i toppklass och så att vi uppnår företagets målinriktning.
Söker du arbete så är vi de rätta för dig! Vi ser till att matcha sina sökningar och försöker hitta ett jobb som kommer ge dig tillfredsställelse och en högre livskvalitet.
Att vara anställd hos oss innebär det att du kan knyta värdefulla kontakter och därutöver få en mycket bred erfarenhet av arbetslivet. iPersonic söker därför alltid arbetskraft som gillar att vara flexibla, har en stor drivkraft, vill se möjligheter och vara ambitiös. Vi erbjuder arbete både för hel- och halvtids-jobb, eller annan sysselsättning för att kunna få in extra slantar för exempelvis – studenter eller pensionärer.
Alla anställningar hos oss på iPersonic börjar alltid med någon forma av prov- eller visstids-anställning. Den vanligaste tidsperioden är då på 6 månader. Skulle du känna dig nöjd och gilla arbetssättet och att vi trivs med dig så kommer vi att erbjuda dig en tillsvidareanställning.

Lönen är per timme och varje anställd är alltid garanterad en viss summa i lön, beroende på vilket typ av anställning och kollektivavtal man har. Ett uppdrag sträcker sig oftast över en tidperiod på en till flera månader. Det kan förekomma kortare uppdrag som kan vara ett par dagar eller rent av bara några timmar.
Eftersom iPersonic har kollektivavtal med de berörda fackförbunden så är de dessa som styr vilken lön du kommer att få. Därför betalar vi ut samma lön som kunden skulle ha betalat ut i genomsnitt till sina egna anställda. Detta innebär att lönen kan variera beroende vilket företag som uppdraget är hos som också blir att varje anställd hos oss på iPersonic har en individuell lön.
Att vara anställd hos oss innebär också att du får massor förmåner. Som bland annat att efter tre månaders anställning så får du möjligheten att kunna utnyttja vårt friskvårdsbidrag. Det betyder att om du skulle gå på gym så kan du få ett bidrag av oss för att täcka en del av kostnaden för gymkortet.
iPersonic arbetar mot en bättre miljö så därför ser vi till att minska ner till exempel alla typer av pappersexercis till det minimala. Därför använder vi oss av en digital brevlåda. Vilket innebär att du kommer få din post digitalt från oss på företaget, övriga företag och myndigheter. Det betyder att varje gång du får post så kommer en e-mejlavisering och du loggar sedan in för att kunna läsa sin post. Detta kan du göra vart du än befinner dig, så länge du har tillgång till internet. Det enda som behövs är att du använder dig av inloggningsuppgifterna som du får av oss. Sedan är det fritt fram att läsa mejlen. Detta betyder att du alltid får din lönespecifikation via vår digitala säkra e-postlåda.

Registrerar dig

Är du intresserad över att vi ska försöka hitta ett arbete åt dig. Så kan du registrera dig och skapa ett konto hos oss på iPersonic.
Du fyller i uppgifterna som sker stegvis och med klara instruktioner som:
⦁ Namn
⦁ Användarnamn
⦁ Personnummer
⦁ E-mej adress
⦁ Adress
⦁ Telefonnummer

⦁ Sedan är det bara att fylla i vad du är intresserad av för typ av arbete.
⦁ Lägga in arbetslivserfarenhet.
⦁ Lägga in vad du har för utbildningar och kurser.
⦁ Vad du är bra på och vilka egenskaper du har.
⦁ Eller andra uppgifter som du kan tänkas att en arbetsgivare vill ha.
⦁ Därefter lägger du in ditt personliga brev och CV.

Alla dessa uppgifter gör att vi kan matcha dig för arbeten och dessutom så kan arbetsgivare kanske bli intresserade av. Du väljer själv vilka uppgifter som ska synas ut mot arbetsgivarna. Du kommer att få hemskickat erbjudande på arbeten, nyhetsbrev med mera via din e-mejl.
Har du frågor eller andra undringar angående registreringen eller om något annat, så är du välkommen att höra dig till oss på iPersonic.
Mejl adress: info@ipersonic.se
Vårt telefonnummer: 0732 – 54 96 21
Vi svarar under kontorstider och på vardagar!

 Test!

För att vi på iPersonic ska kunna ge dig som arbetssökande den bästa möjliga matchning av arbete som du vill ha och kommer passa dig.
Gör vi ett antal olika tester och undersökningar för att det ska bli så effektivt som möjligt. Testerna och undersökningarna utgår från de uppgifterna som du fyllde i vid registreringen. Allt detta för att få rätt person till rätt arbete.
iPersonic är certifierade test- och undersöknings-användare, detta innebär att vi använder oss av en så kallad DISC-analys som verkligen kartlägger och rapporterar en persons största styrkor, vilka rädslor den har, vad som motiverar personen ifråga och för slutligen vad vi kan använda individen till för arbetsuppgifter. Dessa undersökningar och testerna ger oss en indikation på hur en persons beteende blir påverkat under press, stress, frustration och vilka beteendemässiga förändringar individen får.
Dessa tester och undersökningar ligger sedan som ett underlag för en anställning eller rekrytering i formen som en andra hands åsikt då när våra experter på iPersonic bjuder in för en slutintervju och test analys.
Våra tester och undersökningar har våra experter hjälpt till med att utforma för att uppnå att få så mycket information om en individ som möjligt. Dessutom utformar vi på iPersonic tester och undersökningar åt företag. Dessa tester kan vara bland annat – medarbetarundersökning, kundenkäter med flera.
Då formar vi enkäten eller undersökningen utifrån hur företaget vill ha den och som i sin tur hjälper till att få fram de resultat företaget är ute efter och dessutom medföljer det en handlingsplan som talar om för företaget hur de ska göra de förändringar som de behöver göra.
Intresserad? Kontakta oss för att få mer information och så kontaktar vi er med en personlig rådgivare.
Mejl adress: test@ipersonic.se

Vad är skillnad mellan en bemanning och rekrytering?

För den som inte riktigt vet kan det vara svårt att hålla isär och veta vad det är för skillnad mellan en bemanning och rekrytering. I och för sig finns det ett enkelt svar på detta, för den som vett.
Bemanning – det är att du som arbetstagare är som en konsult, då man har sin anställning hos iPersonic (bemanningsföretag) till exempel men arbetar ute på ett företag som är kunder hos iPersonic och har uppdrag som varar i olika tidsperioder, för en kortare eller längre tid. Det innebär att kunde köper tjänster från iPersonic, vilket innebär att vi erbjuder dem en personal för att utföra uppdraget.
Rekrytering – det är att man ska hitta en person för en permanent anställning på ett företag. Som har köpte in denna tjänst hos iPersonic. Då hjälper vi företaget att hitta den rätta personen med rätt kompentens för denna permanenta tjänst.
Ett bemanningsföretag är helt enkelt ett företag som hyr ut personal med olika kompentenser till andra företag som har behov av arbetstagare. Som konsult har individen sin anställning i bemanningsföretaget och hyrs ut på olika uppdrag till olika företag och där utför sina arbetsuppgifter hos företaget som är kund. Kundföretaget står sedan för att leda konsultens arbete. Dessutom som konsult kan individen även ha sin anställning i ett konsultbolag med detta förknippas oftast med högre utbildade specialister.
Sedan 1993 har det varit lagligt i Sverige att hyra ut personal och den branschen har verkligen utvecklats sedan dess. Villkor och regler har blivit så mycket bättre. Numera så används bemanningsföretag som en samlad benämning för företag som i huvudsak sysslar med inom områden som – bemanning, rekrytering och omställning.
Ett företag kan behöva personal väldigt plötsligt och då gäller att kunna hitta kompetenta medarbetare snabbt och flexibelt. I dessa fall så är inhyrning ett väldigt bra alternativ. Ett bemanningsuppdrag kan vara begränsat till en viss tid eller så är det på ett löpande avtal som vara över en längre tidsperiod. Bemanningsföretag erbjuder arbete både för de som vill arbeta både hel – eller halv-tid. Dessutom om man vill arbeta extra.

Att anlita ett bemanningsföretag kan vara väldigt bra om ett företag har behov att ha en chef som bara ska vara för en kortare tid eller om företaget behöver en kvalificerad specialist för ett uppdrag. Det kan handla om att företaget behöver ha en större omorganisation eller ska avvecklas. Eller att företaget behöver en tillfällig eller specifik resurser med och/eller special kompentenser. Denna typ av bemanningsuppdrag kallas för – interimslösning.
En rekrytering är den process som innebär att söka, attrahera och anställa kompententa individer för en kort eller en långsiktig anställning. Att rekrytera en person till sitt företag innebär alltid att det ska sluta med en individ blir anställd. Anställningsformen kan vara på olika vis – en tillsvidareanställning eller en anställning för en kortare tid. Vi en rekrytering så innebär det att det är en stor och gedigen process som sätts igång. Den innehåller flera steg. Dessa steg är till för att kunna säkerställa långsiktigheten där både företaget och den anställda upplever att de har hittat rätt.
Eftersom processen är lång och tar tid så anlitar oftast ett rekryteringsföretag för att hjälpa till att skaffa den rätta som ska anställas. Detta drag gör att företagen spar både tid och pengar i långa loppet. Företaget kan lämna ut hela eller delvis av uppdraget att hitta den nya medarbetaren.
Hur går en rekrytering till? – Det börjar med att en annons går ut i olika medier. Därefter börjar utgallringen för att sedan gör en personlig intervju. Faller intervjun på plats så görs det en kontroll av referenserna för att sedan slutligen sluta med en anställning.
Det kan förekomma ytterligare steg i en rekryterings process. – Letar och/eller ”Headhunting” för sedan låta personerna ifråga gör olika tester som till exempel personlighetstest och logisk test. Tar in Cv:n och/eller betygsvalidering. För att därefter avsluta med en bakgrundskontroll.
Att rekrytera personal till sitt företag är både dyrt och tar en massa tid, och att råka göra en felrekrytering kan bli väldigt kostsamt. Därför är det så otroligt viktigt att lägga ner den tid som behövs för att en rekrytering och dessutom gäller det att veta vad man som företag är ute efter och har en klar bild över vad man söker, eller vad man kan tänkas behöva har hjälp med.